Miért válaszd a TOEFL nyelvvizsgát? Vagy ne…

(Egyáltalán mi ez? TOEFL = Test of English as a Foreign Language)TOEFL nyelvvizsga

Ez a poszt, folytatása a Nagy Nyelvvizsga Összehasonlítónak.

Hamarosan írunk a Cambridge részleteiről, a TOEFL feladatainak magyarázatáról és a nyelvvizsga járulékok pontos összegéről, a közhivatalnoki bértáblában.

Frissítés: TOEFL nyelvvizsga időpontok, ezen az oldalon tudsz jelentkezni és letölteni a vizsga helyeket. https://www.ets.org/toefl/  Sajnos a fránya koronavírus helyzet miatt, a legtöbb tesztközpont bezárta kapuit. Jó hír azonban, hogy lehetőség van otthoni (igen!) otthoni tesztelésre. https://www.ets.org/s/cv/toefl/europe-middle-east-africa/  Mi magyarok ide tartozunk. Hm … Érdekes, Európa és Közép-Kelet-Afrika összevont csoportban. Szerencsére összeesküvés elméletekkel nem foglalkozunk az oldalon, pusztán az angol nyelvvizsgák száraz adataival.

 

Test Dates Mail-in Registration Deadline Online Registration Deadline
12 Oct 2019 26 Aug 2019 13 Sep 2019
9 Nov 2019 23 Sep 2019 11 Oct 2019
8 Feb 2020 23 Dec 2019 10 Jan 2020
4 Apr 2020 17 Feb 2020 6 Mar 2020

A teszt a négy nyelvi készséget, (beszéd, beszédértés, írás, olvasott szövegértés) vizsgálja. 200 dollár a vizsgadíj, nemzetközileg elismert teszt. Íme néhány szempont, amiért abszolút ez a legjobb, ha komolyan veszed az angolt és külföldön akarsz tanulni vagy dolgozni:

.

.

.

  1. Ha bármilyen külföldi, angol nyelvterületen lévő egyetemre jelentkezel – a TOEFL nyelvvizsga nyom a legtöbbet a latban.

Ennek több oka van. Egyrészt maga a vizsgaanyag – a tesztkérdések – adott mennyiségű lexikális tudást feltételeznek, ami egy egyetemi hallgatótól elvárható. Ennek okán, ha jó eredményt érsz el a TOEFL nyelvvizsga során, a teszteredményedből látható az egyetemi felvételiztető tanárok számára, hogy nem fogsz csalódást okozni a tanulmányi karon. Sem kommunikációs, sem lexikális tudás terén.

A 130 (!) országban, 7.3000 egyetemen és egyéb tanulmányi intézményben a TOEFL az etalon, ehhez mérik az angolt, mint második nyelvet beszélők angoltudását. Ez a legszélesebb körben elfogadott és legnagyobb múltú nyelvvizsga. Az USA-ban, Angliában és Ausztráliában egyaránt elfogadott ez a nyelvvizsga.

2. A TOEFL nyelvvizsga bírálja el a legobjektívebben a beszédkészséged.

A TOEFL egyedülálló módszerrel osztályozza a beszédkészséged. Magnóra mondod a feladatokat, pl. átfogalmazandó az adott szöveget. Beadod elbírálásra és nem kell szemtől – szembe ülnöd egy esetlegesen elfogult vizsgáztatóval, aki korodra/nemedre/öltözetedre vagy ki tudja még mire előítélettel tekint. Gondolj bele, akkor sem jársz feltétlen jól, ha a te oldaladra elfogult, mert olyan szép őzike szemekkel nézel rá. Hiszen a TOEFL-t azért írod, hogy te magad is képbe kerülj valamennyire a saját angoltudásoddal.

Miután magnóra mondtad a feladatot, az adott tesztlépést 3-6 vizsgáztató hallgatja végig és osztályozza le. Így valóban objektív az egész, nem “pofára megy”. A TOEFL nyelvvizsga adminisztrációs rendszere a legjobb, legkényelmesebb, szó szerint az egész világon elérhető sőt online nyelvoktató programok is letölthetők a felkészüléshez.

3. Ha bevándorlási pontokat gyűjtesz Kanadába, Ausztráliába, Új-Zélandra akkor a TOEFL nyelvvizsga hiteles és problémamentes bizonyítványt ad neked.

A vizsgán nem tudsz megbukni, pontszámot kapsz. Két évre garantálja  a vizsgabizottság a tudásod. Eddig vagy szavatolva. 🙂

Egy hozzászólás a(z) “Miért válaszd a TOEFL nyelvvizsgát? Vagy ne…” bejegyzéshez

Hozzászólások lezárva